Danish Search Engine lose key sales partner | Stefan Avivson

Danish article about Danish Jubii loses A Company – now Oban Danmark as a key partner in Sales.

Internet-mediabureauet Oban Multilingual åbnede i denne måned eget salgskontor i Danmark. Og det har givet anledning til selvransagelse.

Tidligere har firmaet kun været til stede i Danmark med en mindre afdeling, der blandt andet opkøbte det tidligere A Company. A Company solgte især annoncer til Jubiis søgeindeks. I 2006 stod A Company for hele 80 procent af Jubii’s omsætning på linksalg og søgeindeks. Men den aftale har Oban nu opsagt.

jubii»Vi kan ikke som seriøs internetmedie-bureau have faste aftaler med enkelte medier. Det ville simpelthen stille os i en situation, hvor kunder og andre kunne stille spørgsmålstegn ved vores troværdighed,« forklarer direktør for Oban Danmark Aps, Stefan Avivson.

Opsigelsen skal ganske enkelt signalere, at Oban ikke satser på »heste«, som man har skjulte salgsaftaler med. Opsigelsen af samarbejdet betyder dog ikke et definitivt farvel til Jubii. Oban er parate til at indgå rabatordninger med Lycos på europæisk plan.

»Vi søger gennemsigtighed. Vi vil vise, at man godt kan skabe resultater uden at skjulte aftaler,« siger Stefan Avivson, der pointerer, at fremtidige mængderabatter skal gives videre til slutkunderne.

Han håber også, at opsigelsen vil signalere, at Oban er en oplagt partner for et bredt spektrum af mediabureauer. I dag kommer 60 procent af Obans kunder via andre mediebureauer.