Copenhagen Shipping Exchange in the news for the first time | Stefan Avivson

We are honoured to be announced by the largest newspaper in the maritime industry in  Denmark called Søfart.

It’s in Danish, but use Google Translate to translate it into your language.

Read the article in PDF: Sofarten16_03

Article in Danish: (from Søfart 16, 23rd April 2010, page 3)

To danske iværksættere gør nu et nyt forsøg på at gøre afstanden mellem rederi og befragter kortere – og ikke mindst reducere det enorme flow af emails, som udveksles på kryds og tværs i branchen.

Hos både rederier, mæglere og ladningsejere bruges der i dag meget tid på at filtrere den store mængde af mails med positioner, laster osv., som dagligt sendes rundt i håb om at sikre et match mellem åbne skibe og laster. Og det er denne spildtid, Jonas Bruhn og Stefan Avivson, personerne bag det nye initiativ, Copenhagen Shipping Exchange, nu har sat sig for at reducere.

Det skal ske via en internetbaseret service, som kan matche åbne laster og skibe.

Mens tidligere forsøg på at lave lignende løsninger bl.a. er strandet på et utilstrækkeligt antal brugere og for besværlige arbejdsgange, mener Copenhagen Shipping Exchange at have fundet en løsning, der virker.

Vores ide er at opbygge en platform, hvor man kan handle online. I modsætning til tidligere forsøg har vi valgt at opbygge hele systemet med informationer først, før det bliver lanceret i stedet for at gøre det modsatte, fortæller Stefan Avivson, en af de to personer bag projektet, og fortsætter:

Der er også den forskel, at rederier og mæglere ikke selv skal taste informationerne ind i vores system. De skal bare sende os deres positioner og åbne laster, som de gør i forvejen. Så tager vores system informationerne og lægger dem i en database.

Kritisk masse

Ideen er, at et rederi, der lægger en åben position ind på Copenhagen Shipping Exchange, automatisk vil få et svar med åbne, relevante laster nogle få sekunder senere – og omvendt. For at dette skal fungere, skal systemet dels kunne foretage en intelligent – og stort set fejlfri – systematisering af data. Dels at et meget stort antal aktører er med på ideen.

Ifølge Stefan Avivson er der stort set styr på den tekniske side af projektet. I øjeblikket arbejdes der på at få så mange rederier og mæglere som muligt med, og når en kritisk masse er nået, vil Copenhagen Shipping Exchange åbne for forretning. Stefan Avivson håber, at dette kan ske omkring 1. november i år og forklarer, at der allerede efter et par ugers indsats modtages åbne positioner fra over 200 rederier.

Betalingen for Copenhagen Shipping Exchange’s service skal foregå i form af et fast transaktionsfee, som kun skal betales, hvis et match mellem skib og last udmønter sig i reel forretning.

Ifølge Stefan Avivson kommer systemet bl.a. også til at indeholde en filtreringsfunktion, så brugerne selv kan vælge, hvem der skal have adgang til deres informationer.

Input fra branchen

Stefan Avivson siger videre, at både rederier og mæglere har bidraget med input til udviklingen af systemet, men at ejerskabet til gengæld holdes helt uafhængigt af interesser i branchen. En del af finansieringen hentes i øvrigt i USA.

Teknologien bag Copenhagen Shipping Exchange er primært ny og egenudviklet, og programmeringsarbejdet er stadig i gang, oplyser Stefan Avivson.

Det er vigtigt at understrege, at vi ikke ser os selv som mæglere. Vi stiller bare en funktion til rådighed, som skaber et bedre overblik. Man kan selvfølgelig diskutere, om ikke vi tager noget af det arbejde, som de kompetitive mæglere har i dag, men den service, de tilbyder mht. forhandling og rådgivning, pilles der ikke ved. Så jeg ser os ikke som en trussel for de seriøse, kompetitive mæglere, siger Stefan Avivson.

cl (Christian Leer, Journalist, Søfart – Danish Maritime news)